Grillet flat iron steak med bbq- saus og honningglaserte gulrøtter
Jan Ivar Nykvist

Grillet flat iron steak med bbq- saus og honningglaserte gulrøtter

Denne kombinasjonen fra grillen blir garantert suksess.

Fremgangsmåte

  1. Kjøtt:
    Krydre kjøttet med salt og pepper. Pensle det med rapsolje.
  2. Grill kjøttet på direkte varme til det er gyllent, flytt det over på indirekte varme og la det ligge til det har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
  3. Bbq-saus:
    Ha alle ingrediensene i en kjele og la koke til den har ønsket tykkelse og smak. Smak til med salt og pepper.
  4. Pensle kjøttet med bbq- sausen mot slutten av grilltiden. Server resten av sausen ved siden av retten.
  5. Gulrøtter:
    Kok gulrøttene i godt saltet vann inne på kjøkkenet til de begynner å bli møre. Avkjøl dem i kaldt vann.
  6. Del gulrøttene i ønsket størrelse, og pensle dem med rapsolje.
  7. Grill gulrøttene på direkte varme til de er gylne. Ha honning, eplesidereddik og estragon i en dyp bakk som tåler grillen.
  8. Her kan du for eksempel bruke en gammel brødform, eller du kan lage din egen form av aluminiumsfolie.
  9. Ha de grillede gulrøttene over i honninglaken og la dem trekke til de er helt møre på indirekte varme.

Tips:
Denne retten kan gjerne serveres med bakt potet eller ekstra grillede grønnsaker!

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her