Grillet hvit asparges med posjert egg og hollandaise
Apéritif

Grillet hvit asparges med posjert egg og hollandaise

Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig festmåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den deilige hvite aspargesen.

Fremgangsmåte

  1. Lag hollandaisen ved å smelte smør i en liten kjele over lav varme. Skum av de hvite melkeproteinet som kommer på overflaten. 
  2. Ha sjallotløk, pepperkorn og eddik i en liten kjele og reduser til du har 3/4 av væsken igjen. Sil av, og sett til side. 
  3. Ha eggeplommmer, eddiksreduksjon og salt i en glassbolle over et vannbad og visp kraftig sammen til væsken har doblet i volum. 
  4. Ta glassbollen av varmen, og tilsett forsiktig litt og litt smør mens du konstant rører. Når hollandaisen har begynt å tykne, kan du tilsette litt mer smør av gangen. Om hollandaisen er litt for tykk, eller ser ut som den skal prekke - tilsett litt varmt vann. 
  5.  Kok opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akkurat ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forsiktig i ett og ett egg.
  6. Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir. 
  7. Stek aspargesene i en grillpanne med olivenolje på høy varme til de er møre, ca. 2 minutter på hver side.
Tips:
Ghee eller klarert smør kan kjøpes i velassosierte matbutikker kan brukes i stedet for smør. Da slipper du selv å fjerne melkeproteinet.  For en ekstra luksuriøs smaksopplevelse - Server retten med en teskje russisk kaviar. De salte små perlene gjør seg utsøkt sammen med asparges, hollandaise og egg.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her