Grillet hvit asparges med posjert egg og hollandaise
Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig herremåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den simple, men lukseriøse hvite aspargesen.
Lag hollandaisen ved å smelte smør i en liten kjele over lav varme. Skum av de hvite melkeproteinet som kommer på overflaten.
Ha sjallotløk, pepperkorn og eddik i en liten kjelen og reduser til du har 3/4 av væsken igjen. Sil av, og sett til side.
Ha eggeplommmer, eddiksreduksjon og salt i en glassbolle over et vannbad og visp kraftig sammen til væsken har dobblet i volum.
Ta glassbollen av varmen, og tilsett forsiktig litt og litt smør mens du konstant rører. Når hollandaisen har begynt å tykne, kan du tilsette litt mer smør av gangen. Om hollandaisen er litt for tykk, eller ser ut som den skal prekke - tilsett litt varmt vann.
Kok opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akuratt ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forskitig i ett og ett egg.
Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir.
Stek aspargesene i en grillpanne med olivenolje på høy varme til de er møre, ca 2 minutter på hver side.
Tips: Ghee eller klarert smør kan kjøpes i velassosierte matbutikker kan brukes i stedet for smør. Da slipper du selv å fjerne melkeproteinet.
For en ekstra luksuriøs smaksopplevelse - Server retten med en teskje russisk kaviar. De salte små perlene gjør seg utsøkt sammen med asparges, hollandaise og egg.
I denne tomatgryten kan du velge om du vil ha med svinekjøtt eller ei. Uansett hva du velger, kommer du garantert til å prøve denne oppskriften flere ganger.Les hele saken
Det går mot lysere tider, og det feirer vi med en ekstra god, men fortsatt veldig lettlaget oppskrift som også inkluderer en av vinterens delikatesser, nemlig jordskokk.Les hele saken
Det går mot lysere tider, og det feirer vi med en ekstra god, men fortsatt veldig lettlaget oppskrift som også inkluderer en av vinterens delikatesser, nemlig jordskokk.Les hele saken