Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli
Øivind Storvik

Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli

Geitekjøtt er fantastisk mørt og rimelig med et stort bruksområde. Begynn med denne grilloppskriften om du ikke har prøvd dette kjøttet før.

Fremgangsmåte

  1. Kje-ribben:
  2. Bland olje, sennep og krydder.
  3. Pensle ribben med olje, sennep og urtemiksen, dryss over litt salt.
  4. Grill ribben på rist i ovnen 15-20 min. på ikke altfor sterk varme (175 grader) eller på grillen - middels varme.
  5. Fløtegratinerte poteter:
  6. Skiv opp potetene med ostehøvel, varm dem opp forsiktig i en gryte, dryss over finhakket, frisk dill og gjør noen omdreininger med pepperkverna. Dryss litt salt over.
  7. Varm dette opp i smeltet smør i 5-8 minutter, ha i halvparten av fløten, la det surre i ytterligere 5 minutter.
  8. Hell blandingen over i en ildfast form, og hell over resten av fløten. Dryss revet hvit geitost over. Gratiner potetene i 20 minutter ved 180 grader.
  9. Skjær opp ribben langs bena. Server med potetene og smørdampet brokkoli eller bønner med tomat
Tips:
Du kan godt bruke dielam/lite lam i stedet for kje.  

Sendt inn av Øivind Storvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her