Grillet klippfisk
Foto: Synøve Dreyer

Grillet klippfisk

For sjømatgrillmesteren som liker mer avanserte og spennende retter anbefaler vi klippfisk på grillen.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i passe porsjonsstykker og pensle den med olje. 

    Legg fisken rett på grillristen og grill den 5-6 minutter på hver side. 

    Etter grilling kan den ev krydres med pepper, chili, hvitløk eller et annet krydder. 

    Pass på at du ikke bruker krydderblandinger som inneholder salt, da kan det lett bli for salt.  

    Server klippfisken med en god salat, pasta og/eller brød. 
  2. Klippfisktips:
    Klippfisken må vannes ut 2 døgn - dette fordi klippfisk til stekte retter må vannes ut mer enn til kokte retter. Men har du først oppdaget denne delikatessen vil du ha klippfisk til utvanning
  3. 1 kg klippfisk tilsvarer ca. 2 kg ferdig utvannet klippfisk. Etter rensing har du igjen ca. 1,7 kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn 100-150 g ikke utvannet klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her