- Vann klippfisken ekstra godt ut, minst 3 døgn, gjerne 4. Klippfisken sveller og vil etter utvanning øke til ca. ¾ kg.
- Tørk klippfisken godt i et håndkle. Du kan også benytte ferdig utvannet klippfisk.
- Varm en grillpanne eller stor stekepanne, pensle med olje og stek fisken i 3--4 min på hver side.
- Steketiden avhenger av tykkelsen på fiskestykkene. Det er viktig at fisken ikke stekes så lenge at den blir tørr. Snu fisken med pinsett.
- Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en matprocessor og kjør dem, gjerne med momentbryteren, til en gov masse. Bruker du hermetiske tomater skal laken være med.
- Kok tomatmassen inn til den tykner og får konsistens som vanlig ketchup. La minitomatene koke med de siste min.
- Smak sausen til med salt. Du har nå en god tomatsaus med ren og kraftig smak og helt uten tilsetningsstoffer.
- Fordel tomatsausen i dype boller, legg en skive klippfisk på med en hel tomat på toppen. Godt brød hører med.
Her er det mange oppskrifter med klippfisk
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter