Grillet laks med asparges og enkel béarnaise
Foto: iStockphoto

Grillet laks med asparges og enkel béarnaise

Lag en grillmåltid med laks og server den med en enkel béarnaise. Du kan servere på 15 minutter.

Fremgangsmåte

Kjøp laksefileter med skinnet på. Skrap skinnet godt for skjell.

Skyll og tørk fisken og dryss den lett med salt og pepper. Pensle den med olje.

Brekk av den nederste trene delen av aspargesstilkene. Pensle dem med olje.

Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt.

Snu fisken og stek den 1-2 minutter på den andre siden.

Stek aspargesen i ca. 2 minutter. Om du bruker grønne bønner, holder det med 1 minutt.

Enkel béarnaise:
Visp eggene sammen med elvisp og visp inn varmt smør litt etter litt mens du rører hele tiden.

Smak til sausen med sitronsaft og rør inn sitronskall og basilikum.

Server fisken med asparges, saus og nypoteter.
 
Laks er en ypperlig fisk å tilberede på grill, men du kan også tilberede en rekke andre deilige fiskeretter på grillen.
 
Tips: Dersom du ønsker en lettere variant av denne retten kan du bytte ut béarnaisen med nyrevet pepperrot innblandet i kesam.
 
Laksen kan du godt grille i en grillpanne også.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her