Grillet marinert laks med hvitløkmos på en seng av ovnsbakt revet gulrot
Apéritif

Grillet marinert laks med hvitløkmos på en seng av ovnsbakt revet gulrot

Når du marinerer laksen blir den enda bedre etter å ha besøkt grillen. Du skal også lage hvitløksmos og bake gulerøtter. Alt klarer du på 20 minutter.

Fremgangsmåte

Del laksefileten i to biter. Bland marinaden og legg fisken oppi. La den ligge i minst en time mens du lager tilbehøret. Ta ut av marinaden. Ta vare på marinaden som kokes inn til ca halvparten (den skal begynne å tykne) like før servering.

Tørk av og grill på varm grill (eller i steikepanne) et par minutter på hver side. Hold varm frem til servering.

Ovnsbakt revet gulrot:
Riv gulrøttene grovt. Legg i en ildfast form. Dryss over sukker, sitronsaft og olje. La stå i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
 
Hvitløkmos:
Skrell hvitløkfeddene. Kok opp vann og fedd i en kjele. Gjenta tre ganger. Den fjerde gangen lar du feddene koke i ti minutter til de er helt møre. Ha i en bolle og mos med stavmikser sammen med sitronsaft og olje. Smak til med salt.
 

Anretting:  Fordel den ovnsbakt gulrot på to tallerkener. Legg laksebitene oppå. Legg en stor teskje hvitløkmos oppå toppen. Pynt med koriander. Hell sausen rundt i en tynn stripe. Server med kokt ris, nudler eller brød.

(Obs! bildet stemmer ikke helt overens med oppskriften)

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her