Grillet tørrfisk med gulrotstuing og mandelpotet

Ingredienser
- 720 gr utvannet tørrfiskfilet
- 800 gr gulrotstuing
- 800 gr Midnattsolpotet Mandel
- 300 gr bacon i terninger
- 50 gr smør/margarin
- hvitløkssmør til gratinering
- olivenolje til steking

Gulrotstuing
- 300 gr gulrot i terninger
- 0,5 ltr h-melk
- 0,5 dl fløte
- 60 gr smør
- 1 knivsodd muskatnøtt – malt
- 1 ts salt
- pepper
- maizenna

Varm opp melk og smør. Tilsett muskat og salt og pepper. Ha i fløten. Jevn med maizenna til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann. Stuingsaus tilsettes til ønsket konsistens.

Hvitløkssmør
- 500 gr smør
- ½ ts salt
- ½ dl soyaolje
- 5 fedd finhakket hvitløk
- 1 knivsodd hvit pepper – malt
- 2 ss hakket persille
- 2 ss sitronsaft
- 1 egg

Rør smøret hvitt. Tilsett resten av ingrediensene.

Fremgangsmåte

Fileten stykkes i porsjonsstørrelser, lakesaltes i 5% saltlake i 20 min – beregn ca 180 gr pr porsjon. (Dersom du synes fisken fortsatt er litt hard – kan du dampe denne forsiktig – før steking) Stekes ca 3 min på hver side, smøres så med hvitløkssmør – og gratineres i 1 minutt i ovn med grill/overvarme.

Gulrotstuing lages på samme måten som du alltid har laget gulrotstuing eller bruk vår oppskrift. Baconet kuttes i terninger og stekes.

Kok Midnattsolpotet Mandelpotet på vanlig måte, gjerne med skallet på!

Serveres med gulrotstuing, kokte poteter og baconfett.

Sendt inn av Øyvind Juell

Forsiden akkurat nå
Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen
Dagens rett

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen

I dag frister vi med saftig og smakfull håndmat som også er enkel og rask å lage. Nytes innen- eller utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her