Grillet tørrfisk med gulrotstuing og mandelpotet

Ingredienser
- 720 gr utvannet tørrfiskfilet
- 800 gr gulrotstuing
- 800 gr Midnattsolpotet Mandel
- 300 gr bacon i terninger
- 50 gr smør/margarin
- hvitløkssmør til gratinering
- olivenolje til steking

Gulrotstuing
- 300 gr gulrot i terninger
- 0,5 ltr h-melk
- 0,5 dl fløte
- 60 gr smør
- 1 knivsodd muskatnøtt – malt
- 1 ts salt
- pepper
- maizenna

Varm opp melk og smør. Tilsett muskat og salt og pepper. Ha i fløten. Jevn med maizenna til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann. Stuingsaus tilsettes til ønsket konsistens.

Hvitløkssmør
- 500 gr smør
- ½ ts salt
- ½ dl soyaolje
- 5 fedd finhakket hvitløk
- 1 knivsodd hvit pepper – malt
- 2 ss hakket persille
- 2 ss sitronsaft
- 1 egg

Rør smøret hvitt. Tilsett resten av ingrediensene.

Fremgangsmåte

Fileten stykkes i porsjonsstørrelser, lakesaltes i 5% saltlake i 20 min – beregn ca 180 gr pr porsjon. (Dersom du synes fisken fortsatt er litt hard – kan du dampe denne forsiktig – før steking) Stekes ca 3 min på hver side, smøres så med hvitløkssmør – og gratineres i 1 minutt i ovn med grill/overvarme.

Gulrotstuing lages på samme måten som du alltid har laget gulrotstuing eller bruk vår oppskrift. Baconet kuttes i terninger og stekes.

Kok Midnattsolpotet Mandelpotet på vanlig måte, gjerne med skallet på!

Serveres med gulrotstuing, kokte poteter og baconfett.

Sendt inn av Øyvind Juell

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her