Grissini
Foto: Astrid Hals

Grissini

Grissini er sprø brødpinner. Det har alle erfart som har besøkt restauranter med ekte italiensk mat. Du kan selvfølge kjøpe de ferdig. Langt bedre blir de hvis du lager de selv, og det er utrolig enkelt. De passer veldig godt som tilbehør til supper, gryteretter, ostefat og tapasbord.

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i vannet og la stå noen minutter. Tilsett oljen. Bland mel og salt i en bolle og tilsett væsken. Rør med en treskje og kna deretter med hånden til alt er godt blandet og deigen kjennes smidig, enten i bollen eller på bakebordet.

Smør en stor bolle med olje og legg deigen oppi, deretter snur du den slik at overflaten er dekket av olje. Sett til heving på et lunt sted i noen timer til deigen har hevet til dobbel størrelse.

Ha mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del opp i fire-seks emner som arbeides med lett hånd og deretter deles opp i 10-20 biter.

Trill ut til tynne pølser med en diameter på 1 cm. Legg på bakeplate med to cms mellomrom og sett til heving i 15 minutter.

Steik ved 200 grader i 10 minutter til de er pent gylne. Hjemmelaget grissini holder seg fint i et par uker men smaker best de første dagene.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 46 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen