Grønnkålpesto
Foto: Mats Widén

Grønnkålpesto

Grønnkål er er fantastisk råvare og kan brukes til så mye, særlig pesto. Server gjerne på litt godt brød ved siden av pastaretten

Fremgangsmåte

  1. Skyll kålen og riv bladene fra stilken. Ha kålen og skrelte hvitløksfedd i kokende vann et par minutter til kålen får en fin og knall grønnfarge.
  2. Ha kål og hvitløk i foodprocessoren og tilsett olje. Kjør til kålen er finhakket.
  3. Tilsett parmesan og hasselnøtter. Kjør videre til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt i mer olje om du vil ha lit mer flytende konsistens.

Oppskriften gir et lite glass med grønnkålspesto.

Tips:
Pestoen er ypperlig til pasta. Du kan også brette pestoen inn i brøddeigen før steking og lage pestobrød som passer knallbra til omeletter og supper nå i høstsesongen.

Sendt inn av Gunn-Helen Moen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her