- Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
- Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg, i foodprosessor til en jevn røre.
- Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.
- Stek i vannbad på 170 grader i ca. 1-1½ time, avhengig av størrelsen på formene. Pateen skal kjennes fast når du trykker på den.
- Tips: Sett pateen i tom langpanne (eller annen passende form) i forvarmet ovn. Hell så kokende vann i formen.
Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær, ca. ½-1 ts av hver
Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke
* Bacon i terninger
* Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk
La pateen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic.
Settes kjølig til aspicen har stivnet. Skal pateen fryses må den pyntes senere.
By på hjemmelaget leverpostei
Flere oppskrifter med leverpostei
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig