Pierre Gerbais l'Audace Pinot Noir 2014

Postei eller paté er malt av farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har som regel grovere struktur enn postei. Den også kan fungere som egen rett. Postei servere du i formen som den er stekt i.
Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg, i foodprosessor til en jevn røre.
Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.
Stek i vannbad på 170 grader i ca. 1-1½ time, avhengig av størrelsen på formene. Pateen skal kjennes fast når du trykker på den.
Tips: Sett pateen i tom langpanne (eller annen passende form) i forvarmet ovn. Hell så kokende vann i formen.
La pateen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic. Settes kjølig til aspicen har stivnet. Skal pateen fryses må den pyntes senere.
Flere oppskrifter på leverpostei
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no