Grunnoppskrift postei og paté
Foto: Matprat/Kim Holthe

Grunnoppskrift postei og paté

Postei eller paté er malt av farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har som regel grovere struktur enn postei. Den også kan fungere som egen rett.

Fremgangsmåte

  1. Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
  2. Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg, i foodprosessor til en jevn røre.
  3. Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.
  4. Stek i vannbad på 170 grader i ca. 1-1½ time, avhengig av størrelsen på formene. Pateen skal kjennes fast når du trykker på den.
  5. Tips: Sett pateen i tom langpanne (eller annen passende form) i forvarmet ovn. Hell så kokende vann i formen.

Forslag til smak på postei:

* Syltet grønn eller rød pepper

* Krydderurter, friske eller tørkede

* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær, ca. ½-1 ts av hver

 Forslag til smak på paté:

* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke

* Bacon i terninger

* Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk

La pateen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic.

Settes kjølig til aspicen har stivnet. Skal pateen fryses må den pyntes senere.

By på hjemmelaget leverpostei

Flere oppskrifter med leverpostei 

Lag julepålegget selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her