Ungarsk gulasj
Foto: Istock

Ungarsk gulasj

Det er slik de vil at gulasj skal smak og lages i Ungarn.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i biter.
  2. Skrell og hakk løken. Fres den i smøret sammen med paprikapulver i en gryte.
  3. Skyll og rens paprikaene, skjær dem i store biter og ha dem i gryten. Stek en stund, hell så paprikaen og løken over i en bolle.
  4. Legg kjøttet i gryten og brun det til det har fått din farge. Tilsett løken og paprikaen igjen og la alt frese en stund.
  5. Krydre med salt, nymalt pepper, merian og karve. Rør om og hell på 3 dl vann. La alt småkoke under lokk på svak varme i 15 minutter.
  6. Tilsett presset eller finhakket hvitløk og tomatpuré.
  7. La retten koke i ytterligere 10 minutter til kjøttet kjennes mørt. Smak til og krydre eventuelt mer.

Se våre andre oppskrifter på gulasj

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her