gumbo

Ingredienser
Reke-og-pølse-gumbo:
3 ss vegetabilsk olje
3 ss mel
1 stor hakket, gul løk
1 kopp hakket selleri
5-6 fedd, hakket hvitløk
1 kopp hakket, grønn paprika
1 boks tomatpuré (varianten med chilli for en sterkere smak!)
450g fersk, stykket pølse (f.eks. en chorizo)
900g ferske reker
2-3 kopper vann
salt og malt, rød chilli
1 ts sukker
1 ss hakket persille
1 'bay leaf'

Fremgangsmåte

Rør melet sakte inn i varm olje i stekepanne.
Fortsett til melet er mørkebrunt, tilsett så de neste 4 ingrediensene.
Rør til løken er gjennomsiktig.

Ha oppi tomatpuré. Rør til det blir smuldrete eller tørt.
Brun pølsa i en annen stekepanne, og tilsett pølsebitene og tomat.

Kok sakte opp med 2-3 kopper vann, og la det koke en liten stund.
Smak til med salt og pepper. Rør inn 1 ss sukker.

Kok i omtrent en time på lav varme. Rør rundt av og til for å hindre at der svir seg,
tilsett vann om nødvendig. Tilsett nå reker og 'bay leaf' (krabbekjøtt og østers om ønskelig).

La det koke i 30 minutter til, og smak til med krydder.
Serveres med kokt eller steamet ris.

Sendt inn av Thorstein Elstad Osen

Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her