Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing
Apéritif

Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing

Skal du grille dette deilige kjøttet, skal du følge vår en enkle oppskrift. Du blir helt sikkert fornøyd med resultatet.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn fileten med krydder.Grilltiden er avhengig av hvordan du ønsker kjøttet stekt.
  2. Kjøttet stekes på grillrist over høy varme, ca. 4-5 minutter på hver side. La fileten ettersteke på svakere varme.
  3. Indrefilet blir etterstekt ved middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Ytrefilet trenger noe lengre tid.
  4. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp. Da forhindrer du at kjøttsaften renner ut.
  5. Dressing:
    Bland sammen alle ingrediensene og la dressingen stå og trekke en stund før servering.

Server med salat samt disse båtpotetene som du fint kan lage på grillen. 

Tips:
Dressinger setter en ekstra piff på grillretter. De er enkle å lage istand på forhånd. Og holder seg opp i mot en uke i kjøleskap i boks med tett lokk.

Se våre andre oppskrifter på helgrillet svonefilet

Her får du veldig mange oppskrifter på herlige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen

Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her