Ha salt, godt med kvernet pepper, og et tynt lag hvitløkpulver, over hele kjøttstykket.
Svi av kjøttet på direkte varme.
Flytt kjøttet på indirekte varme, og sett i et steketermometer.
Ta ned lokket. Kjernetemperaturen vil vise 53 – 55 °C når kjøttet er klart.
Legg kjøttet på et skjærefjøl i minst 10-12 minutter. Dekk løst over med et aluminiumstelt mens kjøttet hviler.
Skjær kjøttet i skiver og server straks.
Tips:
Du kan bruke entrecote i et helt stykk.
Pepperrotkrem:
Bland alle ingredienser sammen i en bolle. Oppbevar sausen i kjøleskapet til den skal serveres.
Server skiver av entrecôte med pepperrotkrem, grillet vårløk og grillet tomathalvdeler toppet med litt olivenolje, salt, pepper og revet parmesanost. Her kan du velge fritt når det gjelder karbohydrater. Poteter er naturlig følge.
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig