Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem
Foto: Tatiana Volgutova

Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem

Server skiver av entrecôte med pepperrotkrem, grillet vårløk og grillet tomathalvdeler toppet med litt olivenolje, salt, pepper og revet parmesanost. Poteter er naturlig følge.

Fremgangsmåte

  1. Ha salt, godt med kvernet pepper, og et tynt lag hvitløkpulver, over hele kjøttstykket.
  2. Svi av kjøttet på direkte varme.
  3. Flytt kjøttet på indirekte varme, og sett i et steketermometer.
  4. Ta ned lokket. Kjernetemperaturen vil vise 53 – 55 °C når kjøttet er klart.
  5. Legg kjøttet på et skjærefjøl i minst 10-12 minutter. Dekk løst over med et aluminiumstelt mens kjøttet hviler.
  6. Skjær kjøttet i skiver og server straks.
  7. Pepperrotkrem:
    Bland alle ingredienser sammen i en bolle. Oppbevar sausen i kjøleskapet til den skal serveres. 

Tips:
Du kan bruke entrecote i et helt stykk.

Her finner du veldig mange deilige grillretter 

Mariner selv med disse gode marinadene 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her