- Del lammeryggen i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv.
- Del hvitløken i to og gni kjøttet inn med denne samt finhakket frisk timian og grovkvernet svart pepper.
- Stek kjøttet i tørr panne med fettsiden ned. La kjøttet få en sprø skorpe før det vendes i pannen. Tilsett hele hvitløkfedd og litt av smøret.
- Stek videre i ovn i ca. 10 minutter på 180 grader. Ta deretter kjøttet ut av pannen.
- Kok ut pannen med 2 kopper vann og soyasausen. Sil sjyen og press hviløkfeddene gjennom silen. Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.
- Skrell potetene og høvle dem på mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler med en stor kniv.
- Varm en teflonpanne med olje og smør, og fordel potetstrimlene som en potetkake. Bland inn den finhakkete sjalottløken. Salte og pepre.
- La dette steke på middels varme i ca. 10 minutter. Snu potetkaken ved hjelp av en tallerken og stek videre noen minutter til den er gyllen og sprø på begge sider.
- Del kålen i 2 og skjær bort roten. Del opp i passende store stykker.
- Smørdamp kålen med en kopp vann og 50 gram smør under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Flere lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig