Helstekt kylling med rotgrønnsaker og maiskrem
Aperitif

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og maiskrem

Denne oppskriften blir enda bedre hvis du bruker bærekraftig kylling av god kvalitet

Fremgangsmåte

Helstekt kylling

  1. Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du begynner å lage maten
  2. Sett ovnen på 180 grader varmluft
  3. Finhakk hvitløk og timian og bland godt sammen med romtemperert smør, salt og pepper
  4. Gni blandingen under skinnet på kyllingen, både bryst og lår
  5. Putt to halve sitroner inni kyllingen
  6. Lag et snitt ved hvert lår og putt en sitronskive i hvert snitt
  7. Bind sammen bena på kyllingen og legg den i en langpanne sammen med rotgrønnsakene
  8. Sett kyllingen i ovnen og la den stå ca en time, litt avhengig av størrelsen på kyllingen
  9. La kyllingen hvile i et kvarter før de skjærer i den

Ovnsbakte rotgrønnsaker

  1. Del grønnsakene og potetene opp i passende biter
  2. Legg de over i en langpanne og ha over godt med olivenolje og salt og pepper
  3. Stek de sammen med kyllingen på 180 grader varmluft i en time, hvis de ikke er ferdige samtidig med kyllingen, skru opp temperaturen mens kyllingen hviler

Maiskrem

  1. Skjær maiskornene av kolben. Får du ikke tak i fersk mais kan du bruke en stor boks hermetisk mais, sil av laken
  2. Ha smør og finhakket hvitløk i en kjele, og la det surre til hvitløken er myk
  3. Tilsett maisen og la det varme seg godt opp, før du har i fløten og gir det hele et oppkok
  4. Kjør blandingen med stavmikser og smak til med salt og pepper
  5. Hvor grov eller fin du ønsker kremen justerer du selv

Tips
Klem over sitronene som har vært inni kyllingen ved servering

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her