Het ostekake med karamellokk
Foto: iStockphoto

Het ostekake med karamellokk

Fremgangsmåte

Bunn:

Bland knust kjeks og smeltet smør. Trykk blandingen ned i en liten kakeform (24 cm). Stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.

Fyll:

Ha kremost og sukker i en blender eller miksmaster og kjør på lav hastighet til jevn. Tilsett likøren og bland ytterligere noen sekunder. Ha i ett egg av gangen og bland til deigen er jevn og luftig.

Hell over kakebunnen og stek ved 175 grader i 45 minutter. Ta ut og avkjøl på et lunt sted til den har romtemperatur. Deretter settes den kaldt.

Krydret karamellsaus:

Kok opp vann og sukker i en kjele som tar 3 liter, uten omrøring. La koke til gyllen farge oppnås. Ta av platen og rør inn smøret. Når smøret er smeltet inn i sukkerlaken, tilsettes fløten forsiktig og under jevn omrøring. Set tilbake på platen men pass på at den ikke er altfor varm. Karamellen skal ikke bli brent. La koke under jevn omrøring i noen minutter til sausen har pen brunfarge og tykkelse. Du kan sjekke tykkelsen med dråpeprøven: Drypp litt saus oppi kaldt vann. Dråpen blir til en karamellkule som skal kunne formes.

Når sausen er passe tykk, helles den raskt over ostekaken. Jevn den ut med en kniv du dypper i kokende vann. Sett deretter kaken i kjøleskap igjen til karamelltoppen er stiv nok til at du kan skjære i kaken.

Hvis du synes dette er tungvint, kan du godt gjøre sausen litt tynnere og servere den som på bildet.

Tips:

Dryss over fingersalt. Det gir en ekstra spennende smaksopplevelse.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her