Het ostekake med karamellokk
Foto: 5second

Het ostekake med karamellokk

Ukens kake er bokstavelig talt spritet opp, men den smaker veldig godt uten den ekstra ingrediensen. Oppskriften må prøves.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
    Bland knust kjeks og smeltet smør. Trykk blandingen ned i en liten kakeform (24 cm). Stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.
  2. Fyll:
    Ha kremost og sukker i en blender eller miksmaster og kjør på lav hastighet til jevn. Tilsett likøren og bland ytterligere noen sekunder. Ha i ett egg av gangen og bland til deigen er jevn og luftig.
  3. Hell over kakebunnen og stek ved 175 grader i 45 minutter. Ta ut og avkjøl på et lunt sted til den har romtemperatur. Deretter settes den kaldt.
  4. Krydret karamellsaus:
    Kok opp vann og sukker i en kjele som tar 3 liter, uten omrøring. La koke til gyllen farge oppnås.
  5. Ta av platen og rør inn smøret.
  6. Når smøret er smeltet inn i sukkerlaken, tilsettes fløten forsiktig og under jevn omrøring.
  7. Set tilbake på platen, men pass på at den ikke er altfor varm.
  8. Karamellen skal ikke bli brent.
  9. La koke under jevn omrøring i noen minutter til sausen har pen brunfarge og tykkelse.
  10. Du kan sjekke tykkelsen med dråpeprøven: Drypp litt saus oppi kaldt vann. Dråpen blir til en karamellkule som skal kunne formes.
  11. Når sausen er passe tykk, helles den raskt over ostekaken.
  12. Jevn den ut med en kniv du dypper i kokende vann.
  13. Sett deretter kaken i kjøleskap igjen til karamelltoppen er stiv nok til at du kan skjære i kaken.

Tips1: Hvis du synes dette er tungvint, kan du godt gjøre sausen litt tynnere og helle den over kaken ved servering.

Tips2: Dryss over fingersalt. Det gir en ekstra spennende smaksopplevelse.

Har du lyst tiil å bake en annen ostekake finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her