Hjertekaker

Fremgangsmåte

Lag to sukkerbrød i hjerteform. Stek hjertene på nederste rille i stekeovnen ved 160 °C i 30-40 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Del hver kake i tre lag og dynk dem godt. Legg kakebunnene på et brett/fjel og fyll kakene med hver sin fromasj. Legg på toppene og dekk kakene helt med krem. Kaken med bringebærfyll pyntes med pikekyss og kakepynt-hjerter på toppen og jordbærskiver rundt på sidene. Kaken med ananasfyll pyntes med små kremtopper rundt på sidene, og en bord med jordbærskiver. Øs forsiktig halvstivnet, rød gelé på midten av kaken. Fyll resten av geleen i små, hjerteformede konfektformer eller lignende. Pynt med små kremtopper innenfor jordbærborden når geleen på kaken er helt stiv og legg på et par geléhjerter til pynt.

Tips:
I stedet for geléhjerter kan man pynte kaken med noen hele jordbær i midten.

Slik lager du pikekyss selv:
Stivpisk 4 eggehviter. Tilsett 250 g sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Del massen i to og rør inn et par dråper rød konditorfarge i den ene. Fyll marengsmassen i  sprøytepose og lag små topper på bakepapirkledd stekebrett. Tørk pikekyssene på nest nederste rille i stekeovnen ved 100 °C i 1-2 timer. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her