Hjertekaker

Fremgangsmåte

Lag to sukkerbrød i hjerteform. Stek hjertene på nederste rille i stekeovnen ved 160 °C i 30-40 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Del hver kake i tre lag og dynk dem godt. Legg kakebunnene på et brett/fjel og fyll kakene med hver sin fromasj. Legg på toppene og dekk kakene helt med krem. Kaken med bringebærfyll pyntes med pikekyss og kakepynt-hjerter på toppen og jordbærskiver rundt på sidene. Kaken med ananasfyll pyntes med små kremtopper rundt på sidene, og en bord med jordbærskiver. Øs forsiktig halvstivnet, rød gelé på midten av kaken. Fyll resten av geleen i små, hjerteformede konfektformer eller lignende. Pynt med små kremtopper innenfor jordbærborden når geleen på kaken er helt stiv og legg på et par geléhjerter til pynt.

Tips:
I stedet for geléhjerter kan man pynte kaken med noen hele jordbær i midten.

Slik lager du pikekyss selv:
Stivpisk 4 eggehviter. Tilsett 250 g sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Del massen i to og rør inn et par dråper rød konditorfarge i den ene. Fyll marengsmassen i  sprøytepose og lag små topper på bakepapirkledd stekebrett. Tørk pikekyssene på nest nederste rille i stekeovnen ved 100 °C i 1-2 timer. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her