Hjertekaker

Fremgangsmåte

Lag to sukkerbrød i hjerteform. Stek hjertene på nederste rille i stekeovnen ved 160 °C i 30-40 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Del hver kake i tre lag og dynk dem godt. Legg kakebunnene på et brett/fjel og fyll kakene med hver sin fromasj. Legg på toppene og dekk kakene helt med krem. Kaken med bringebærfyll pyntes med pikekyss og kakepynt-hjerter på toppen og jordbærskiver rundt på sidene. Kaken med ananasfyll pyntes med små kremtopper rundt på sidene, og en bord med jordbærskiver. Øs forsiktig halvstivnet, rød gelé på midten av kaken. Fyll resten av geleen i små, hjerteformede konfektformer eller lignende. Pynt med små kremtopper innenfor jordbærborden når geleen på kaken er helt stiv og legg på et par geléhjerter til pynt.

Tips:
I stedet for geléhjerter kan man pynte kaken med noen hele jordbær i midten.

Slik lager du pikekyss selv:
Stivpisk 4 eggehviter. Tilsett 250 g sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Del massen i to og rør inn et par dråper rød konditorfarge i den ene. Fyll marengsmassen i  sprøytepose og lag små topper på bakepapirkledd stekebrett. Tørk pikekyssene på nest nederste rille i stekeovnen ved 100 °C i 1-2 timer. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her