Hjortefilet med risotto, kastanjepuré og saus
Apéritif

Hjortefilet med risotto, kastanjepuré og saus

Å tilberede dagens rett er ikke fort hjort...men så er det jo kanskje lørdag, og da skal vi ta oss god tid til matlagingen.

Fremgangsmåte

Hjortefilet:
La bena sitte på kammen. Stek kjøttet i godt varm panne med smør og olje til kjøttet er brunt rundt det hele. Strø på salt og pepper, og sett inn i ovnen ved 180 grader i  10-15 minutter. Om du har filet, steker du den noen minutter på hver side, salter og peprer og lar hvile på et lunt sted.

Tips:
Du kan også bruke mørt kjøtt fra låret. 

Risotto:
Sjalottløk delt i båter og finhakket hvitløk surres sammen med risen i litt smør en kjele. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli "grøtete", men heller ikke helt innkokt, den skal være litt løs. Spe med litt vann om den koker tørr før tiden. Hold varm.

Kastanjepuré:
Har du ferske kastanjer bakes de i ovn ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok dem opp med fløte. Det gjelder også om du bruker hermetiske kastanjer. Kjør dem i food processor til en jevn puré og smak til med salt og pepper. Spe med litt vann om den blir for fast.

Saus: 
Bruk godt innkokt kraft som varmes opp. Pisk inn smør slik at sausen blir blank og fyldig. Smak til.

Tips:
Kok kraft på avskjær og bein som er stekt i panne. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak. Eller følg disse oppskriftene

Tips:
For ekstra smak, smelt litt blåmuggost i sausen like før servering. 

Servering:
Legg kastanjepuré i bunnen med kjøtt skåret i 3 cm tykke skiver og rødvinsrisotto på toppen. Sausen helles rundt.

Se våre andre oppskrifter med hjort

Men smaken er intens, så tilbehøret må følge opp.

Tips:
I denne oppskriften er det kastanjepuré som ikke er særlig vanlig på våre kanter. Sesong for kastanjer er det heller ikke akkurat nå, men da finnes de ferdig varmebehandlet i hermetisk utgave. 

Hvis du ikke får tak i, kan du bruke sellerirot eller søtpoteter som alternativ.

Prøv gjerne denne oppskriften på risotto med barolo

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her