Honningglaserte poteter
Rolv Bruun

Honningglaserte poteter

Denne oppskriften har vi fått fra en av våre lesere, Rolv Bruun.

Fremgangsmåte

Den klassiske oppskrift er små rundskrelte poteter rullet i sukker og stekt i olje og smør inntil sukkeret er karamellisert.

Tips:
Små poteter behøver ikke skrelles, men vaskes godt. 

Dette er nydelig til alt vilt. Enda bedre er poteter stekt i olje med noen klatter smør på god varme inntil de nesten er gjennomstekt. Selv bruker jeg små mandelpoteter. Det bør være såpass mye olje/smør at potetene "flyter" litt. Når de nesten er gjennomstekt på god varme, slås varmen ned og til en vanlig stekepanne tilsettes en god toppet skje honning, som da smelter og skummer utover flaten.

Potetene rulles sakte rundt i dette og samler opp honningskummet. Dette kan stå ganske lenge på svak varme, mens potetene rulles rundt. OBS ikke lokk. Da blir det bare tull.

Når de begynner å bli passe gylne, tas de opp og legges på avis. Der det pleier å stå fettsugende kjøkkenpapir, leser jeg avis. Velg selv.

Passer til alt vilt der det søte matcher godt. 3-5 poteter pr. porsjon alt etter størrelsen. Honningen endrer litt smak når den stekes, så det blir ingen utpreget honningsmak, men den anes.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Rolv Bruun

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her