Honningsmurt skankstek av lam
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Honningsmurt skankstek av lam

Du må prøve denne oppskriften på lammestek. Med så mange gode smaker vi har lagt til kommer du garantert til å lage den en gang til.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.

Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.

Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.

Tips: 
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.

Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus . Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Her finner du flere deilige lammeretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen