Hønsesuppe med asparges
Foto: Matprat.no

Hønsesuppe med asparges

Denne suppen smaker helt nydelig. Husk at du må koke høns for å få den gode kraften som suppen er laget av.

Fremgangsmåte

Koking av høns:
Kok gjerne flere høns når du først er i gang. Hønsekjøtt og kraft er fint å fryse.

Ta av plasten og legg de frosne hønsene rett ned i en stor kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l vann). Dersom hønsene er tint på forhånd, kan du dele dem i to, så du får plass til flere i kjelen.

For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med. Ekstra godt blir det dersom du også tar med løk, noen hele pepperkorn og et laurbærblad.

La det småkoke (trekke) i ca. 2 timer. Ta opp hønsene, avkjøl dem og sil hønsekraften. Rens hønsene for skinn og ben.

Hønsesuppe med asparges:
Finhakk løk og skjær gulrøttene i 4 cm lange strimler.

Fres løk og gulrot i smør eller stivnet hønsefett i en kjele i et par minutter. Dryss over mel og rør det inn. Spe med hønsekraft, kok opp og la koke i ti minutter.

Tilsett hønsekjøtt og asparges skåret i suppebiter. Rør inn rømme og tomatpuré. Smak til med salt og pepper.

Dryss over finhakket persille før servering. Serveres suppen som hovedrett, passer det godt med brød til.

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her