Hønsesuppe som i Provence
Foto: Matprat/Kim Holthe

Hønsesuppe som i Provence

Denne suppa har mye smak. Dessuten er den lett å lage på en hverdag. Du behøver ikke koke høna eller kraften selv, men selvgjort er som alle vet velgjort..

Fremgangsmåte

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
 
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
 
Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
 
Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
 
Tips:  Denne suppen er lett å lage på hverdager også, bytt bare ut den hjemmelagde hønsekraften med buljongterning.
 
Det kokte hønsekjøttet kan du erstatte med finstrimlet kyllingfilet eller kjøttet fra en ferdig grillkylling.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen