Hummus

Ingredienser
200 g kokte kikerter

1 ss tahine

2 hvitløkfedd, knust

1 ts malt spisskummen

172 ts salt

2 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

1/2 dl lunkent vann

Litt hakket flatpersille og kajennepepper til servering

Fremgangsmåte

Bland kikerter, tahine, hvitløk, kummen, sitronsaft, olivenolje og 1/2 ts salt i en hurtigmikser. Tilsett vannet mens maskinen går.

Hummusen skal ha en smidig og kremet konsistens. Kanskje må du ha i litt mer vann. Smak til med salt og sitronsaft.

Ha hummus over i en flat skål og dryss over litt kajennepepper, persille og en stråle olivenolje.

Tips:
Koker du kikerter selv erstatter du vannet i oppskriften med kokevæske. Tahine er en sesampasta.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her