Husets utsøkte leverpostei
Håvard Moen

Husets utsøkte leverpostei

En deilig leverpostei. Du lager så mye at du kan fordele de i åtte bokser. Dermed har du leverpostei en god stund.

Fremgangsmåte

Skjær lever, løk, spekk og ansjos i terninger. Mal dette i kjøttkvern en gang.

Smelt margarin. Rør inn hvetemel. Spe på med melk etterhvert. La sausen få koke opp et par minutter. Ta kjelen av platen. (Det anbefales aluminiumkjele til melkeretter som hvit saus) 

Tilsett salt, pepper, allehånde og ingefær i sausen. Rør godt rundt slik at krydderet blir fordelt i hele sausen.

Pisk 4 egg. Elt eggene sammen med leverfarsen. Tilsett den hvite sausen i leverfarsen. Elt det hele sammen til en stor røre. Bruk elter eller bland manuelt, men unngå hurtigmikser.

Røren fordeles i 8 x 1/2 liters aluminiumsformer (Fåes kjøpt i de fleste butikker med ferskvaredisk.) Stekes i vannbad i langpanna på 160 grader i 2 timer midt i ovnen.NB.

Det finnes mange oppskrifter på leverpostei, og mange oppskrifterer ganske like, men den lille forskjellen kan ofte gjøre resultatet forskjellig. Min oppskrift er et resultat av prøve og feile, og denne oppskriften er blitt et førstevalg.

 

Sendt inn av Håvard Moen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her