Hvalbiff med sursøt plommesaus, gulrotkrem og ristet skogssopp
Foto: Alf BörjessonReklameutvalget for småkvalkjøtt

Hvalbiff med sursøt plommesaus, gulrotkrem og ristet skogssopp

Her får hvalbiffen følge av så mye godt at alle du serverer denne retten til vil ha mer.

Fremgangsmåte

Gni inn med salt og pepper og brun kjøttstykket på begge sider i olje. Legg over i en ildfast form. Kok ut pannen med hetvin og balsamico som skal brukes til sausen. Tilsett kyllingkraft og kok inn til en tredel gjenstår. Sil over i en liten kjele og sett til side.

Etterstek hvalkjøttet i 8-12 minutter ved 180 grader. La hvile i minst 5 minutter før du skjærer det opp i skiver à 1 cm.

Saus:
Kok opp vann i en kjele og la plommene koke i 30 sekunder. Overfør til en bolle med kaldt vann. Fjern så skinnet og kutt plommene i små terninger eller aller helst kjør til puré med en stavmikser.

Kok opp sausebasen sammen med 3 ss av plommepuréen. Hvis du vil ha en veldig tynn saus, kan du presse den gjennom en sikt før du tilsetter smør i klumper.

Gulrotkrem:
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Kok møre. Overfør til en bolle (ta vare på kokekraften) sammen med smør og kjør til krem. Spe eventuelt med kokekraften. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ristet skogssopp:
Smelt smør og olje på middels varme og la soppen surre i noen minutter. Smak til med salt og pepper samt timian.

Anrett ved å legge gulrotkrem i bunn, skogssopp oppå og hvalkjøttskiver på toppen. Hell sausen rundt. Server råstekte potetskiver ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen