Hvalbiff med sursøt plommesaus, gulrotkrem og ristet skogssopp
Foto: Alf BörjessonReklameutvalget for småkvalkjøtt

Hvalbiff med sursøt plommesaus, gulrotkrem og ristet skogssopp

Her får hvalbiffen følge av så mye godt at alle du serverer denne retten til vil ha mer.

Fremgangsmåte

Gni inn med salt og pepper og brun kjøttstykket på begge sider i olje. Legg over i en ildfast form. Kok ut pannen med hetvin og balsamico som skal brukes til sausen. Tilsett kyllingkraft og kok inn til en tredel gjenstår. Sil over i en liten kjele og sett til side.

Etterstek hvalkjøttet i 8-12 minutter ved 180 grader. La hvile i minst 5 minutter før du skjærer det opp i skiver à 1 cm.

Saus:
Kok opp vann i en kjele og la plommene koke i 30 sekunder. Overfør til en bolle med kaldt vann. Fjern så skinnet og kutt plommene i små terninger eller aller helst kjør til puré med en stavmikser.

Kok opp sausebasen sammen med 3 ss av plommepuréen. Hvis du vil ha en veldig tynn saus, kan du presse den gjennom en sikt før du tilsetter smør i klumper.

Gulrotkrem:
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Kok møre. Overfør til en bolle (ta vare på kokekraften) sammen med smør og kjør til krem. Spe eventuelt med kokekraften. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Ristet skogssopp:
Smelt smør og olje på middels varme og la soppen surre i noen minutter. Smak til med salt og pepper samt timian.

Anrett ved å legge gulrotkrem i bunn, skogssopp oppå og hvalkjøttskiver på toppen. Hell sausen rundt. Server råstekte potetskiver ved siden av.

Her finner du mange deilige retter med hval

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her