Hvit sjokolademousse med grapefrukt
Foto: Astrid Hals

Hvit sjokolademousse med grapefrukt

Fremgangsmåte

Hvit sjokolademousse:
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm melk og crème fraîche til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Slå den varme væsken over sjokoladen og pisk det godt sammen med en håndvisp. Rør inn eggeplommene. Sett massen til avkjøling så den blir lunken.

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokoladeblandingen. Vend så inn resten.

Fyll moussen i en bolle eller i et glass og sett den i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 2 timer.

Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.

Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. 1/2 minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.

Legg grapefruktfiletene på toppen av moussen. Hell på litt saus og server.

Karamellisert filodeig:
Forvarm stekeovnen til 200 ºC.

Ta et flak filodeig og pensle det med smør. Dryss det lett med melis. Legg et flak filodeig oppå og press flakene lett sammen. Pensle oversiden med smør og dryss med melis. Stek det doble filoflaket i ovnen til det blir gyllent, og melisen karamelliser. Det tar 2-3 minutter. Avkjøl filloflaket og brekk det i biter.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Sundal / TINE Desserter

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 288.00 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her