Hvit sjokolademousse med grapefrukt
Foto: Astrid Hals

Hvit sjokolademousse med grapefrukt

Fremgangsmåte

Hvit sjokolademousse:
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm melk og crème fraîche til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Slå den varme væsken over sjokoladen og pisk det godt sammen med en håndvisp. Rør inn eggeplommene. Sett massen til avkjøling så den blir lunken.

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokoladeblandingen. Vend så inn resten.

Fyll moussen i en bolle eller i et glass og sett den i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 2 timer.

Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.

Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. 1/2 minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.

Legg grapefruktfiletene på toppen av moussen. Hell på litt saus og server.

Karamellisert filodeig:
Forvarm stekeovnen til 200 ºC.

Ta et flak filodeig og pensle det med smør. Dryss det lett med melis. Legg et flak filodeig oppå og press flakene lett sammen. Pensle oversiden med smør og dryss med melis. Stek det doble filoflaket i ovnen til det blir gyllent, og melisen karamelliser. Det tar 2-3 minutter. Avkjøl filloflaket og brekk det i biter.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Sundal

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her