Hvitvinsdampet blåskjell

Hvitvinsdampet blåskjell

Med blåskjell kommer maten raskt på bordet. Hvis du damper de med litt hvitvin blir de ekstra lekre. Følg den enkle oppskriften og du blir en helt.

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.

Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.

Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.

Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Server med ristet brød.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen