Hylleblomstkake a la pavlova
Foto: tbralnina

Hylleblomstkake a la pavlova

Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Del marsipanen i mindre biter og miks det med en blender.
Tilsett eggehviter en av gangen og kjør deigen til en ensartet masse.

Ta 3 stk bakepapir og tegn en sirkel på ca. 24 cm på hvert ark. Smør deigen ut i sirklene.
Bak bunnene (en av gangen) i ovnen på 175 grader i 10-12 min.
Avkjøl uten bakepapir på rist.

Krem:
Pisk eggeplommer, hylleblomstsirup, fløte, sukker, maisstivelse og sitronskall sammen i en gryte. Pisk godt mens det varmes opp og til kremen tykner. Ta gryten av varmen. Del smøret i mindre biter og pisk dem inn i kremen. La kremen bli kald.

Montering:
Legg bunn og krem lagvis med krem på øverste bunn. Pynt med bær.

Tips:
Du kan godt bruke jordbær som pynt hvis du liker det bedre.

Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst

Hylleblomstsmak i drinker er veldig populært. 

Se våre drinkoppskrifter med hylleblomst

Hvis du bruker hylleblomstsirup i stedet for hylleblomstlikør, får du en drink med lavere alkohol.

Se våre oppskrifter med hylleblomstlikør

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Gyldendals Bagebog/Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen