Indisk kylling tandoori
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Indisk kylling tandoori

Tandoori er en klassisk indisk rett. Med kyllinglår, massevis av gode krydderier og en herlig marinade blir dette et spennende måltid.

Fremgangsmåte

  1. Tandoorimarinade:
  2. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
  3. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft samt resten av krydderet og rør godt.
  4. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet, eller del kyllingen opp i stykker. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.
  5. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
  6. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
  7. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, hjemmelaget raita eller tzatziki og chutney.
  8. Tomat- og agurksalat:
  9. Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.

Flere gode indiske retter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her