Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

Ingredienser
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/2 rød chili, finhakket
ca 1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter, grovt revet
1 eple, grovt revet
ca 2 ts karri
1 liter kyllingkraft eller kyllingfond
1,5 dl matfløte
2-3 kyllingfileter
hvit nykvernet pepper
eventuelt salt
frisk koriander, hakket

Fremgangsmåte

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

I mellomtiden gjør du klar kyllingen. Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. (eller del i små biter med en gang) Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte. Skjær de deretter opp i passe biter.

Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppegryta og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) og strø finhakket koriander over før servering.
Serveres med nanbrød.

For mer barnevennlig variant: bruk stavmikser og mos alt før fløte og kylling puttes oppi.

Sendt inn av Foreningen

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her