Ingefærbrûlée med fruktsuppe
Trond SvendgårdRestaurant Lysthuset, BodøVinforslag: Aase Jacobsen

Ingefærbrûlée med fruktsuppe

Fremgangsmåte

Ingefærbruleé:
Varm opp fløte og halvparten av sukkeret til kokepunktet. Visp sammen resten av sukkeret med eggeplommene til sukkeret er oppløst. Hell den varme fløten over eggeplommene under visping litt etter litt. Leger blandingen. Avkjøl. Bland i revet ingefær til slutt og stek i ovnen på 100 grader i vannbad. De er ferdige når de er stivnet i ytterkant men fortsatt "disser" litt uten å skvulpe i midten. Brenn av med sukker ved servering og hell suppen på toppen.
Fruktsuppe:
Skyll frukten. Hvis den er veldig hard, kan du bløtlegge den en halv time. Skjær den i biter og kok i vannet i 10 minutter. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann. Pisk dette inn i suppen. Kok opp og smak til med sitronsaft. Avkjøl.

Sendt inn av Trond SvendgårdRestaurant Lysthuset, BodøVinforslag: Aase Jacobsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her