Janssons Frestelse

Fremgangsmåte

Dette er den originale oppskriften på denne svenske tradisjonelle retten.

Smør en ildfast form og legg et lag poteter i bunnen, deretter hakket løk og så ansjosfileter. Repeter dette og avslutt med et lag potet på toppen. Sett inn i ovnen på 150 grader og la fristelsen "svette litt" i ca 20 minutter. Ta den ut og hell over ansjoslaken og kremfløten - strø litt strøkavring på toppen. Sett inn i ovnen på nytt og stek på 150 gr (gjerne varmluft) i 45 minutter. Dekk med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden dersom fristselsen blir for mørk. 
Denne retten kan med fordel lages dagen før, den blir bare bedre av at smakene får satt seg.
 
Serveres tradisjonelt med halve kokte egg, syltet rødbet, og knekkebrød ved siden av.

Sendt inn av Christina Vikre

4
4/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen