Janssons fristelse

Janssons fristelse

Denne retten finnes det trolig like mange oppskrifter på Janssons fristelse som det finnes svensker. Her er en av oppskriftene alle vil like.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Riv potetene. Skjær løk i 3 mm tykke skiver. Hakk ansjosfiletene.

Legg poteter, løk og ansjosfileter lagvis i smurt ildfast form med salt og pepper mellom lagene. Det øverste laget skal være poteter.

Hell på fløte, smør og griljermel.

Dekk fatet med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 60 minutter.

Fjern folien de siste 15 minuttene.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 62 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen