Jerk-kylling med grillet ananas-salsa
Foto: from_my_point_of_view

Jerk-kylling med grillet ananas-salsa

Sterkt og søtt dominerer denne retten som er en super måte å løfte det litt anonyme kylllingkjøttet på. I god karibisk tradisjon.

Fremgangsmåte

  1. Bland marinaden i en vid bolle og legg i kyllingkjøttet.
  2. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden, men ikke tørk den av.
  4. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 175 °C i 10 minutter.
  5. Du kan fint bruke grillen til dette.
  6. Rens ananasen og skjær den i  skiver. Legg dem på grillen eller i stekepanne. Stek til pent brun.
  7. Avkjøl litt og skjær i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene. Dekk til bollen og la stå for å minst 15 minutter.
  8. Skjær kyllingfiletene i skiver og server med grillet ananas-salsa. 

Tips: Couscous krydret med finhakkede mynteblader smaker godt til.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her