Kald sitronsufflé
Foto: Astrid Hals

Kald sitronsufflé

Fremgangsmåte

Dette er en fromasj som ser ut som en sufflé. Den lages i en stor eller flere små ildfaste former. Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
 
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, 5-6 minutter. Riv sitronskallet og press saften.
 
Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.
 
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp én og én plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen.
 
Hell smeten i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
 
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen