Kalvefilet - Gjøkalv

Ingredienser
Gjøkalv eller kalvefilet til 6 personer (ca 200 g pr person)
* Høstens grønnsaker

Olivenbakte mandelpoteter
* Olivenolje
* Mandelpoteter kuttet i båter

ParmesanChips
* Parmesan

Gressløksaus
* 3 sjalottløk
* 100 gr smør
* 6 dl kraft/lys buljong
* 4 dl kremfløte
* Raust med hakket gressløk (en god neve med fersk gressløk)
* Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

1. Kjøttet krydres og evt marineres etter egen smak. Stekes i ovnen ved 200 grader til det har en kjernetemperatur på 60-65 grader.
2. Grønnsakene deles og evt tourneres før de smørdampes.

ParmesanChips
1. Kutt den ferske parmesanene i tynne skiver. Legg disse på et stekepapir på en stekeplate.
2. Stek dette på 225 grader til de flyter ut og blir litt gyllne.
3. Ta det ut av ovnen, slik at de blir stive når de blir kalde.

Gressløksaus
1. Skrell og hakk sjalottløken. Stekes blankt i smøret.
2. Hell over kraft og fløte, la det koke til det tykner. Det tar litt tid.
3. Smak til med salt og pepper. Klipp gressløken og tilsett mye av den rett før servering.


1. La kjøttet hvile i folie i minst 10 minutter før det skjæres opp, da setter stekesaften fra kjøttet seg bedre i kjøttet.
2. Kutt kjøttet opp i passende skiver, hvis gjøkalv la ben stikke opp hvis du har fått tak i ryggstykket.
3. Legg kjøttet midt på tallerken, noen få potetbiter samt grønnsaker.
4. På toppen av kjøttet settes / legges noen ParmesanChips.
5. Til slutt has det på litt saus til pynt.
6. Ekstra saus, grønnsaker og poteter kan så heller settes på bordet.

Sendt inn av Christian Ekeberg

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her