Kalvestek fra Sardinia - Vitello alla Sarda
Foto: Matprat.no

Kalvestek fra Sardinia - Vitello alla Sarda

Kalvestek er nam nam Her er en oppskrift fra Sardinia - Vitello alla Sarda – som gjør den enda mer lekker.

Fremgangsmåte

Vend kalvesteken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrøtter, purreløk og persille.

Varm olivenolje i en jerngryte og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett de hakkede grønnsakene, persille og hvitløk. Hell over hvitvin og ca. 6 dl vann.

Stikk et steketermometer i steken og sett gryta inn i ovnen på 175 ° C. Når steketermometeret viser 62 °C-65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15 minutter.

Saus:
Sil av kraften og kok opp. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Finhakket salvie og kapers røres inn i sausen like før servering.

Skyll spinaten under rennende kaldt vann. Fres kantarellene i smør og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.

 Se flere spennende kalveoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen