Kamsboller til lettsaltet torsk og hvitsaus

Fremgangsmåte

Rens leveren fri for hinner og kveis (ufarlige men uappetittlige marker).

Mos potetene. Gni leveren ut med gaffel eller med fingrene og bland inn de øvrige ingredienser unntatt melet. Rør inn mel til passe deig, ikke for fast og ikke for løs.

Kok først den ferske torsken i lettsaltet vann eller den lettsaltede fisken i usaltet vann. Ta fisken opp og hold den varm. Form boller med en spiseskje og legg dem i rask rekkefølge i den kokende fiskekraften. La dem trekke i ca 15 minutter. NB de må ikke koke.

Server kamsen som tilbehør til kokt torsk sammen med kokte poteter, assorterte kokte grønnsaker, flatbrød, godt smør og hvitsaus for å mildne inntrykket.

Hvitsaus:
Smelt smøret og rør melet inn. La koke 30 sekunder mens du rører. Spe med hvitvin mens du rører iherdig. Spe deretter med melken. La småkoke i minst fem minutter. Smak til. La trekke noen minutter til før den serveres.

https://www.webgruppen.no/event/webtekst-som-selger-webinar/

thtps://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/torsk-og-loyromkaker,62575

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her