Karrysuppe med hønsekjøtt
Hanne F.

Karrysuppe med hønsekjøtt

Høns er noe som brukes for sjelden, og dette er din anledning til å prøve en hjertevarmende hønsesuppe.

Fremgangsmåte

Høns (eller kylling om du ikke får tak i høns) deles i små porsjonsstykker.
Tørk dem i et rent glasshåndkle eller kjøkkentørk.
Løk hakkes fint og brunes i en tykkbunnet gryte.
Tilsett karry og ett fedd hvidløk og rør godt rundt.
Tilsett hønsestykkene, som brunes på alle sider, og spe med varm buljong (eller hjemmelaget kraft).
Slik lager du kraft selv

Grovhakket selleri og persille tilsettes og bringes til kokepunktet.
Rør Maizenamel ut med litt kald buljong og sett jevningen på suppen.
Legg lokket på gryten. Suppen skal nå surre ca. 3 kvarter til 1 time inntil kjøttet er mørt og nesten faller fra bena.
Ta kjøttet opp og hold det varmt.
Suppen siles gjennom en sikt.
Suppen helles tilbake i gryten. Legér med fløten.
Legg kylling stykkene tilbake i suppen.
Serveres med flüte og evt. safranris.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hanne F.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her