Keftedakia - Greske kjøttboller

Fremgangsmåte

Varm opp olje i en stor panne og fres løken til den er blank. Bland kjøtt, egg, krydder og urter. Tilsett løken. Ha alt i en food processor og kjør til det er blitt en smidig masse. Ha i brødkrumme, olje og eddik. Smak til med litt salt.

Form små boller og stek dem i extra virgin olivenolje i stekepannen alternativt frityrstek dem i slik olivenolje. Hvis du bruker en liten kasserolle, trenger du ikke mer enn 3-5 dl olje. Smaken blir helt klart mye bedre. Server med tomatsaus, tzatziki, grønn salat og ovnsstekte poteter (skjær poteter i båter, hell over olivenolje, dryss over salt og pepper samt litt rosmarin og steik i ovnen ved 180 grader i 30 minutter) eller potetmos.

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen