Kjøkkenets luksus fiskegryte
Apéritif

Kjøkkenets luksus fiskegryte

I denne fiskegryten kan du bruke fisk og skalldyr du har tilgjengelig og gjøre den så hverdagslig eller eksklusiv du selv måtte ønske

Fremgangsmåte

Kok opp fiskekraft og tilsett laks og kveite i store terninger (3 x 3 cm).

La fisken trekke i ca 5 minutter før du tar ut fisken.

Tilsett finhakket løk og kok kraften inn til halv mengde. Ha i fløte, og jevn gryta med maisenna utrørt i litt vann.

Tips:
Bruk et syltetøyglass med lokk for å riste ut jevningen. 

Del bønner i tre deler og brokkoli i mindre buketter. Skjær gulrøtter i tynne strimler og fennikel i tynne skiver. Ha grønnsakene oppi sausen, og kok i 4-5 minutter til de er møre.

Legg fisken tilbake i sausen, og tilsett reker samt de øvrige skalldyrene. Smak til med sitron, salt og pepper.

Pynt med dill og bladpersille, og server rett fra gryta med godt brød og kokte poteter til.
 
Tips: Dette er en fyldig og god fiskegryte med massevis av sjømat og grønnsaker. Her kan du variere med det du liker best, prøv deg fram med dine egne favoritter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her