Kjøtt i karrifløtesaus

Fremgangsmåte

Varm en panne med litt olje i til den blir godt varm. Det skal frese når du prøver med en kjøttbit. Ha i curry paste''n og rør dette ut i oljen. Ha i kjøttet. Ha i løken, i små biter.
 
Kjøttet må røres i hele tiden slik at du får vendt alt kjøttet i karrien. Steketiden varierer etter hva slags kjøtt du foretrekker å bruke, men for svinekjøtt er det kun kort tid ( ca. 2-3 minutter ).
Ha i fløten og rør forsiktig til karrien er jevnt fordelt i fløten. Skru ned varmen til helt svakt, og la det trekke til risen er kokt, ca. 5-10 minutter.
Helt mot slutten har du i paprikaen i skiver. Paprikaen skal ikke kokes, kun varmes litt, ellers mister den den gode sprøheten. Saltes etter behag. Rett før servering kvernes litt pepper på toppen av sausen.
 
Serveres med ris og gjerne noen smålune baguetter ved siden. Dette er en enkel og lettvint rett som passer godt på en lørdagskveld, sammen med gode venner og en flaske vin.
 

Sendt inn av Per J.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Endringene er lagret.

Endringer er lagret og godkjent.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her