Kjøttgryte med sopp og svart hvitløk
Foto: tenkende

Kjøttgryte med sopp og svart hvitløk

Svart hvitløk gir ekstra dybde i denne kjøttgryta som kan lages med alle typer kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger. Ta vare på evt bein, de gir god smak til gryta.
  2. Varm olje i en gryte og stek kuttet løk myk og tilsett begge typer finhakket hvitløk.
  3. Ta opp og legg til side.
  4. Stek soppen i samme panne.
  5. Legg soppen sammen med løken.
  6. Skru varmen på pannen litt opp, tilsett med olje/smør og brun kjøttet på alle sider.
  7. Hell over kjøttkraft og kok opp. 
  8. Tilsett løk og soppblandingen samt timiankvastene og laurbærbladet, og la småkoke i 1,5 timer eller til kjøttet er mørt. 
  9. Ta ut laurbærblad og timiankvaster og dryss over friske urter før servering.
  10. Server med potetmos eller pasta. Godt brød hører også med.

Flere deilige kjøttgryter du må  prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her