Klassisk kjøttsuppe med storfekjøtt eller lammekjøtt
Foto: ALLEKO

Klassisk kjøttsuppe med storfekjøtt eller lammekjøtt

Denne suppa kan du varieres i det uendelige. Du kan bruke alt av grønnsaker og kjøtt avhengig av sesong, tilgjengelighet, og ikke minst, din smak.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger.
  2. Kok opp kraft eller buljong og legg i kjøttet.
  3. La det trekke i ca 20 min.
  4. Skjær gulrot i skiver, pastinakk/sellerirot og potet skrelles og deles i små terninger, løk og purre kuttes i ringer.
  5. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke videre i ca 20 min.
  6. Grønnsakene skal ikke kokes til mos, så pass på.
  7. Server suppen rykende varm med masse godt brød ved siden av.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 196.90 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.75 l Pris: 112.90 kr Basisutvalget
    89 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Basisutvalget
    86 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 52.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her