Klar fiskesuppe med ris
Foto: Alf Börjesson

Klar fiskesuppe med ris

Denne fiskesuppen kan alle klare. Den er dessuten så fristende at det kan lønne seg å lage dobbel porsjon.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.
  2. Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.
  3. Ha olje i en tykkbunnet kasserolle og fres løken over middels høy varme til den er blank. Tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter.
  4. Pass på at varmen ikke er så høy at grønnsakene blir brune.
  5. Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.
  6. Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
  7. Smak om den trenger mer salt.
  8. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.

Tips: Her har vi brukt skrei, men du kan gjerne bruke en annen hvit fisk i stedet som sei, breiflabb, uer eller annet godt.

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her