Klassisk fransk omelett
Foto: Porter Lansing

Klassisk fransk omelett

Å kunne lage en perfekt klassisk fransk omelett er det som skiller klinten fra hveten. Med så få ingredienser, kun egg og smør, er det ingenting å gjemme seg bak. Her er det teknikk og tålmodighet som gjelder.

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen 3 egg til en homogen masse i en bolle. Om ønskelig blandes finhakket gressløk inn.
  2. Smelt 1 ss smør i en 22-25cm teflonpanne over middels varme  til det skummer, men ikke brunes.
  3. Tilsett de sammenvispede eggene. Begynn straks å røre eggene med en slikkepott i små sirkulære bevegelser, mens du samtidig rister pannen frem og tilbake. Fortsett å gjøre dette til eggene ikke beveger seg når du rister pannen frem og tilbake, og må bruke slikkepotten for å jevne ut omeletten. Dette tar ca 30 sekunder. Skru så ned varmen og bruk slikkepotten til å jevne ut eggene. Omeletten skal nå ha satt seg litt, men fortsatt være bløt. 
  4. Trekk så platen av varmen, og bruk slikkepotten til å forsiktig løsne omeletten fra kantene. Begynn å rulle omeletten innover seg selv. Tilsett mer smør i pannen for å gjøre det lettere.
  5. Når du nesten har rullet omeletten ferdig stopper du og bretter den andre kanten over, slik at sømmen er på toppen. Vipp så omeletten over på en tallerken slik at sømmen er på undersiden. Omeletten skal ha form som en cigar.
  6. Tre så en liten kladd smør på en gaffel og gni oversiden av omeletten med smøret til den blir glansfull. Server straks med en grønn salat.

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her