Koking av krabbe
Foto: mphillips007

Koking av krabbe

Koking av krabbe er svært enkelt. Kok opp vann tilsatt salt, 35 g pr liter. Slipp en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en nye krabbe slippes oppi.

Fremgangsmåte

Koking av krabbe er svært enkelt. Kok opp vann tilsatt salt, 35 g pr liter. Slipp en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en nye krabbe slippes oppi. La koke i 15-20 minutter avhengig av størrelse. Ta så krabben opp av vannet og legg den på ryggen for å avkjøling minst et kvarter. Slik beholdes saftigheten i kjøttet. Skal du spise krabben senere, bør den, når den er vel avkjølt, settes kjølig.

Rensing av krabbe er heller ikke vanskelig. Brekk av klørne. Løft ut "huset" av krabbeskallet. Ta vare på innholdet i krabbeskallet. Til tross for den noe uappetittelige fargen er smaken himmelsk og dette kjøttet blandes med det lysere og mer smaksnøytrale kjøttet.

Fjern den såkalte paven ved å trykke ned "klaffen" midt under øynene. Fjern gjellene på hver side av huset. Del deretter huset i to etter "midtstripen" som kommer til syne når du fjerner de to løse "klaffene" og da er alt klart for å "grave" ut maten. En nitidig jobb. Klørne derimot er mye enklere og raskere å rense. Bruk gjerne en nøtteknekker til hjel på.

Her finner du mange deilige oppskrifter med krabbe

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Erik Åsmundsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her